Mijn favorieten

Diensten

Op de site van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs, de NVM, vindt u een beschrijving van de werkzaamheden van een NVM makelaar in het algemeen. Dat is de basis, verder kiest u voor Raadsheer Baart omdat:
 
AANKOOP: Een koper besluit vaak op basis van gevoel, maar Raadsheer Baart doet dit op basis van deskundigheid en ervaring. Wij voorkomen dat u gaat ‘zweven’ en behoeden u zo voor het nemen van overhaaste beslissingen. Koper en makelaar vormen zo een goede match die leidt tot succes.
 
VERKOOP: Een verkoper heeft vaak een emotionele band met zijn/haar huis. Raadsheer Baart heeft dit niet en weet daarom beter hoe zij de aspirant koper(s) moet benaderen. Het gaat dus niet alleen om een perfecte woningpresentatie, een goede prijsstelling, bezichtigingen verzorgen en adequaat onderhandelen. De makelaar houdt het zakelijk en dient als doorgeefluik zodat u ontspannen en weloverwogen afstand kan doen van uw bezit. Het recht van gunning van de verkoper is hierbij een belangrijk gegeven.

VERHUUR:  Een woning verhuren in Amsterdam is vrij eenvoudig. De vraag is immers vele malen groter dan het aanbod. Een goede en betrouwbare huurder vinden is daarentegen een stuk lastiger. De wet op huurbescherming verplicht bij conflicten tussen verhuurder en huurder altijd een gang naar de rechter. Dat is een lang en kostbaar proces en wilt u dus altijd voorkomen. Een goede screening van de huurder en een duidelijke huurovereenkomst zijn dus van groot belang. Raadsheer Baart zorgt hiervoor.

TAXATIE: Een taxatierapport is en blijft maatwerk. Modelmatig gegenereerde rapporten dienen slechts ter ondersteuning van het oordeel van een expert die na opname van de woning pas een deskundig oordeel kan vellen.

BEHEER: Voor een selecte groep particuliere beleggers en een aantal kleine en middelgrote VvE’s voeren wij al ruim 20 jaar het administratieve en en het technische beheer. Tevens begeleiden wij namens deze opdrachtgevers kleine en middelgrote renovatie projecten. Voor al onze klanten beschikken wij hierdoor over een breed netwerk van vakmensen die snel en effectief kunnen worden ingezet indien nodig.

KWALITEIT: Iedereen mag zich makelaar, vastgoedadviseur of deskundige noemen. Dat betekent echter niet dat iedereen dezelfde service en kwaliteit biedt. Een manier om een selectie te maken is om te kijken bij welke vakorganisaties de dienstverlener is aangesloten. Raadsheer Baart is voor de makelaardij aangesloten bij de NVM, de MVA en Vastgoedcert. Voor het verzorgen van Taxaties bij het NWWI en NRVT. Al deze organisaties hebben gemeen dat zij de hoogste kwaliteit nastreven. Dat mag u van ons dus ook verwachten.

TOT SLOT: Goedkope dienstverlening bestaat eigenlijk niet. Iets of iemand betaalt altijd de prijs. De werkelijke kosten worden dan verborgen. Een redelijke courtage voor de makelaar ligt tussen de 1,25% en 2% inclusief btw. Vooraf een prijs noemen, heeft geen zin. Het is afhankelijk van uw wensen en de waarde van het object. Door veelzijdig bezig te zijn, het complete spectrum te bedienen, kunnen wij u beter dan gemiddeld adviseren. Binnen de makelaardij is er een ontwikkeling naar deeldiensten en zelfservice. Raadheer Baart is van mening dat het gehele spectrum bedienen een meerwaarde creëert. Makelaardij, Beheer en Taxaties zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Tevreden klanten zijn onze ambassadeurs. Wij kiezen bewust voor kwaliteit en full service dienstverlening. Onze klanten waarderen kwaliteit, maar begrijpen ook dat zoiets niet gratis is. Zij willen alleen niet te veel betalen en dat is bij Raadsheer Baart ook niet het geval.